En lång dags färd mot natt + ett recept

Föreläsningen som vi var på ikväll var jättebra och jätteintressant.
"Det lekfulla lärandet".
Men hur intresserad man än är så går ögonen i kors efter 12 timmar på jobbet, så är det bara.
Nu hinner jag softa en liten stund innan det är dags att knyta sig.
En lång dag som sagt.
Mitt kycklingrecept i går verkade gå hem så jag tänkte bli lite bättre på att presentera mina recept här på bloggen.
Jag har sagt det förut men nu tänker jag verkligen skärpa mig.
Om ni är intresserade förståss.
Fråga gärna efter recept också så får jag se om jag kan hjälpa till.
Men gör inte som Cina och fråga efter ett "hitt- på" recept som jag gjorde för hundra år sedan, för de kommer jag sällan ihåg ;)
Man tager vad man haver kallas det för.

Här får ni ett annat recept som jag tycker låter mumsigt men som jag aldrig har provat.
Jag hittade det i en tidning på jobbet när jag satt och klippte med några barn :)
Pröva det gärna och skriv sedan och berätta för oss andra om det var gott.

OSTGRATINERAD LAX
6 port

6 laxfilébitar
6 soltorkade tomater i olja
100 gr fetaost
1 dl svarta oliver
2 dl créme fraiche
2 chalottenlökar
250 gr bladspenat
Salt & peppar

Lägg laxfiléerna på bakpapper i en långpanna eller på en plåt.
Torka av tomatera lite och tärna eller strimla dem.
Riv fetaosten.
Hacka oliverna grovt.
Blanda tomater, feta och oliver med créme fraiche.
Fördela röran på fiskfiléerna.
Baka i 175º i 15-20 minuter.
Hacka löken och fräs den lätt.
Lägg i spenaten och låt den fräsa med i några minuter.
Lägg upp spenaten på ett fat.
Lägg på den gratinerade fisken och servera med potatis.


Kommentarer
Postat av: Anita

Guuud vad det lät gott!

2010-04-20 @ 23:18:57
URL: http://jamtlandspower.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0