Hörrni!

Vet ni vad jag har tänkt på?
Jo, att de flesta människor är ganska egoistiska.
Jag vill inte tro att jag är det och det är kanske svårt att inse det om sig själv.
Jag försöker leva efter "Den gyllene regeln"- Att behandla andra så som du själv vill bli behandlad.
Jag vet inte om jag tycker att de vuxna människorna i min närhet lever efter den devisen.
Ta nu inte åt er alla mina kära vänner och tro inte att jag tycker illa om er alla som finns runt omkring mig, för det gör jag INTE.
Men jag menar bara att vi har så fullt upp med våra egna liv att vi orkar inte/har inte tid/vill inte se hur grannen/vännen/kollegan har det.
Jag lever ett ganska lugnt och stilla liv. Jag stressar sällan och därför har jag liksom tid att se min nästa.
Guuud! vad självgod jag låter, men jag tror att det är så. Jag tycker faktiskt att jag är mer generös med mig själv och min tid än de flesta som jag känner.
Nästan alla i min närhet är stressade. De måste hit och de måste dit. Skjutsa/städa/jobba/fixa. Om så dygnet hade 34 timmar så skulle de inte hinna. Jag stressar nästan aldrig. Jag polimasar på i min takt och för mig skulle det räcka om dygnet hade 20 timmar, jag skulle ändå hinna det jag vill.
Jag är planerad och strukturerad när det gäller vissa saker, medan andra saker få komma som de kommer.
Det är det här med städningen som kan få mig lite hysterisk ibland, men det brukar lösa sig när vi får gäster för då jädrar blir det fart på kärringen:)
Jag vet nog inte ens hur man gör för att "gå in i väggen". Om väggen så stod mitt framför mig så skulle jag inte träffa den. Jag ser till att inte hamna där. Hur jag gör det, det vet jag inte men hela min kropp säger åt mig att släppa skiten och då gör jag det. Jag kan inte stressa helt enkelt. Alltså, normalstressar gör vi väl alla då och då men jag menar allvarlig stress, den som är farlig för din hälsa. Den som gör att man inte kan sova och som gör att man får panikattacker. När vi hade det struligt med ekonomin för några år sedan då var jag stressad över den och då fick jag känna på hur det var att ha en släng av panikångest, men inte nu längre. Jag vet inte ens vad som skulle kunna få mig att stressa upp mig så igen.
Guuuud, vad jag babblar.
GOD NATT!!





Kommentarer
Postat av: V.I.C.K.I.S.

Instämmer totalt i levnadsdevisen "Att behandla andra så som du själv vill bli behandlad". Har blivit fostrad så och försöker leva efter det, men det är inte alltid så lätt i dagens "hypade" och stressade tillvaro att ha tid över till det man vill, fast då är jag ju tillbaka till det där om "borde" och "bör"... hehe. Men du Maggan är verkligen lugn och generös av dig, på alla sätt och vis, du är en fantastisk människa som faktiskt lever i nuet och har båda fötterna på jorden. Underbart! Kram vettja!

2010-10-07 @ 01:38:30
URL: http://vickis-at.blogspot.com/
Postat av: Maggan

Svarar Victoria: Tack! Det var snällt sagt av dig<3 Nu var ju inte detta inlägg till för att jag skulle fiska efter goda kommentarer till mig själv utan er som ett konstaterande att människorna i dagen samhälle inte riktigt har tid att leva som de vill. Puss på dä ;)

2010-10-07 @ 05:58:59
URL: http://maigiz.webblogg.se/
Postat av: Anette

Tänkvärt inlägg..jag tror att man måste vara lite egoistisk för att hålla ihop själv i dagens läge..själv har jag levt alldeles för länge med att ge och ge till andra och har upptäckt att det är det som är väggen..nu kan jag nog inte bli ego ens om jag anstränger mig men man kanske inte kan dra paraleller mellan att se om sig själv och att inte bry sig alls om andra..Om jag gör det jag vill träffar dem jag hinner så är det bra för mig..och det är väl det som räknas..det känns som om jag fått balans på livet ..för första gången på mkt länge..även fast jag jobbar nu..för visst finns det mycket mer man vill göra och människor jag skulle vilja träffa men allt har sin tid :-)det var lite om mina tankar kring detta kram

2010-10-07 @ 20:55:22
Postat av: Maggan

Anette: Självklart så håller jag med dig. Egoistisk kanske var ett lite väl starkt ord. Jag menar bara att många människor stressar så mycket att de glömmer bort vad som kanske är viktigt i livet. Dessutom så är jag lite förundrad över att jag nästan aldrig stressar, jag har ju också en stor familj, arbetar heltid och bara 24 timmar per dygn. Tack för dina tankar!

2010-10-07 @ 21:01:48
URL: http://maigiz.webblogg.se/
Postat av: Nina

Man kan vara stressad fast man inte kutar runt som en galning. Bara att fundera på allt man kulle ha gjort är jäkligt stressande fast man sitter i soffan och kollar en film, kanske tom mer stressande.

2010-10-09 @ 11:16:11
URL: http://ninast.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0