Kanelbullens dag

Fick ett sms av Ludde nyss:
Mamma, glöm inte att köpa bullar, det är kanelbullens dag i dag!
Hahaha....han är inte van vid hembakat inte.
Jag svänger förbi Brantingbagar´n och köper några bullar till kvällen.
Först träna och sedan bulle, det blir bra det.


Recept på Kanelbullar

Cirka 20 bullar.

25 g jäst
3 dl mjölk
75 g smör eller margarin
1 krm salt
1 dl socker
8 dl vetemjöl
2 tsk kanel
50 g smör eller margarin
0,5 dl pärlsocker
1 ägg

Smula jästen i en stor bunke. Värm 75 gram fett med mjölk fingervarmt.
Tillsätt till bunken och lös upp jästen. Tillsätt 0,5 deciliter socker, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Rör under tiden ihop 0,5 deciliter socker med 50 gram fett samt kanel.
Ta upp degen på bakbänk och knåda smidig.
Dela på två och kavla ut till liggande rektanglar en bit i taget.
Bred på kanelsmöret och rulla ihop från långsidan.
Skär i 2 centimeter breda bitar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckt i cirka 25 minuter till.
Vispa ihop ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. Sätt ugn på 225 grader.
Baka i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0