Veckans åsikt

Jag skriver sällan om min egen åsikt när det gäller  tex politik eller andra samhällsdebatter men ibland blir jag lite irriterad.
I dag blev jag irriterad när jag läste Aftonbladets nättidning.
Brigitte Bardot lägger sig i vargjaktens vara eller icke vara??!
Det är väl lätt för henne att ha en åsikt där nere i Frankrike eller var f..n hon bor.
Hon behöver ju inte vara rädd när hon skall gå ut i skogen, rädd att möta en varg.
Jag är inte så insatt i fördelarna och nackdelarna med vargjakten men jag vet i alla fall att det är lätt att ha en åsikt om saker som inte behöver drabba mig personligen.
Det är klart att jag inte tycker att vi skall skjuta alla vargar som finns men om man har varg där man bor så skulle man nog vilja att någon hade koll så att det inte blir för många i just "min" skog.
Man vill väl kunna gå i skogen med sin hund utan att vara rädd? eller?
Politiker kan sitta i Stockholm och tycka en massa men det blir verklighet när man får in varg på tomten där man bor.
Tack för min åsikt.



Kommentarer
Postat av: Anita

"I stora delar av Sverige har rovdjuren varit frånvarande under några generationer och där har man vant sig vid att jaga och vistas i skog och mark utan större "risk" att möta björn, järv, lo eller varg. När nu rovdjuren återkommer till dessa trakter upplevs de av vissa som ett hot som vi inte har känt av under en längre tid. Nya hot blir ofta uppförstorade - och så är debatten igång om rovdjurens vara eller inte vara. Deras möjligheter att överleva i livskraftiga stammar är helt beroende av våra attityder och vilja att dela med oss av vårt livsrum." enl WWF



Inte för att jag skulle tycka att det var kul om jag mötte en varg eller björn och har heller aldrig gjort det, Men jag får en kännsla av att "Vargskräcken" är överdriven och uppblåsta av media. Avskjutning är väl bra om flocken är för stor men i Sverige verkar det inte vara det problemet.



"När vargen fridlystes i Sverige, så sent som 1966, fanns det bara ett fåtal djur, troligen färre än 10, kvar. Efter en trevande start under 1980-talet har vargen i Skandinavien börjat återta sina gamla jaktmarker. Ett stort bakslag för vargen i Sverige var när regeringen i januari 2010 gav klartecken för licensjakt på arten." enl WWF



2011-02-10 @ 09:26:56
URL: http://jamtlandspower.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0