Hoppsan!

Livat ute på campingen ser jag.
Vilken tur att man ligger hemma i sin säng då.

Spikmatta stoppade inte jagad man

Ett stort polisuppbåd deltog sent på torsdagseftermiddagen i jakten på en man i 60-årsåldern som hotat personal på Siggefora camping och försökt köra på polismän.

Polisen fick vid 16.30-tiden larm om att en gäst på Siggefora camping tre mil nordväst om Uppsala vägrat betala för sig och hotat personalen. När en polispatrull anlände satte sig mannen i sin bil och försökte köra på polismännen som fick kasta sig åt sidan för att klara sig.

Mannen körde sedan ut på riksväg 72 i riktning mot Uppsala. Ett stort antal polispatruller drogs samman för att få stopp på mannen. Farten vid efterföljandet var stundtals mycket hög och med hänsyn till övrig trafik kunde polisen inte göra något allvarligt försök att stoppa honom. När han kom fram till riksväg 55 i Uppsala svängde han mot Enköping och mellan Säva och Örsundsbro lades en spikmatta ut sedan trafiken stoppats. Mannen körde över spikmattan men trots punktering for  han vidare innan polisen till slut kunde preja ned hans bil i diket strax innan Litslenarondellen. 

Mannen, som klarade sig oskadd från dikeskörningen, greps och fördes till polishuset i Uppsala. Han hade en kniv på sig när han greps och i husvagnen på campingen har polisen hittat ett luftvapen.
Han är preliminärt misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik, olaga hot och brott mot knivlagen.
Ingen annan person kom till skada på campingen eller under efterföljandet.

Av: Åke Ripenberg, unt.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0