Kräftor

Eftersom jag inte riktigt känner att vi har råd att
köpa 4 kg svenska färska kräftor för ca 300 kr/kg.
Så har vi köpt 4 kg kinesiska kräftor som vi kokar om i ny lag.
Inte lika gott som svenska men bättre än att inte koka om dem alls.

Ingredienser :
  • 6 liter vatten
  • 2 dl grovt salt
  • (2-3 sockerbitar)
  • 1 knippa dillkronor (12-14 st)
  • 20-25 kräftor
  • 1 flaska Porter eller öl
  •  Så här gör du:
    Koka upp vatten med salt, socker om så önskas, och dillkronor i en 10-liters kastrull. Låt vattnet stormkoka ett par minuter innan kräftorna läggs i levande. Det är viktigt att vattnet håller sig kokande. Koktid 8 minuter från det att vattnet kokat upp igen.
    Ta upp kräftorna. Sila spadet över i en bunke. Lägg i kräftorna och tillsätt fräsch dill. Kyl snabbt ner, sätt gärna bunken i kallt vatten i diskhon. Ät eller frys kräftorna. Tunna spadet upp till halva mängden med vatten för kräftor som ska frysas i lag, annars kan kräftorna bli för salta.
     
    Kommentar:
    Kräftor från dysjöar kan gärna kallna i nykokad lag
    eftersom dysmak kan följa kokspadet.
    Låt frysta kräftor tina långsamt i kylskåp, gärna 2-3 dygn, så att de drar åt sig smak av spadet.

    MUMSFILLIBABBA!!!

    Kommentarer
    Postat av: Linda

    Mumsigt!!

    2008-08-08 @ 19:15:36
    Postat av: Maina äääälskar surströmming!

    Kräftor...nääääää - Surströmming....jaaaaaaaa

    2008-08-09 @ 00:27:33
    Postat av: Guess who.....

    Känner du Maina??

    2008-08-09 @ 00:29:28
    Postat av: Anita

    Äter ni kräftor nu ikväll??? Guuud va gott!!!!

    2008-08-09 @ 00:37:45
    URL: http://jamtlandspower.webblogg.se/
    Postat av: Nina

    Gör du bara lagen och låter dom ligga eller kokar du och grejar precis som om dom skulle varit levande. och vad har du mer än kräftor på bordet??

    Nyfiken frågar! :o)

    2008-08-09 @ 09:27:41
    URL: http://ninast.webblogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0