Dagens middag
Kycklingfilé med wasabismör
Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g1 pkt bacon, ca 140 g
1 dl hackade färska örter, t ex timjan eller persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ugnsbakade grönsaker:
1 knippe färsk lök
2 rödlökar, ca 150 g
1 knippe färska morötter, ca 300 g
4-6 potatisar
2 msk smör
1 tsk gourmetsalt
Wasabismör:
50 g smör
ca 2 tsk wasabi (eller 2 msk riven pepparrot)
2 krm salt
Gör så här
Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter. Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 min i mitten av ugnen. Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min. Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt.Kommentarer
Postat av: maggan
Ska bara tala om att det var smaskens till sista slicken. Ludde å Calle gillade inte wasabismöret, men det gjorde vi andra. Man blev proppmätt......uuhhh!
Trackback