Goda potatisar
Igår när Maria var här så lagade vi god mat tillsammans.
Ett recept som hon hittat i någon tidning.
Det var skitgott!!
Ugnsbakade potatisskivor
4 port
4 bakpotatisar
1 msk matolja
ugn: 225º
Gör så här:
1. Skölj och skär potatisarna i ca 1½ cm tjocka skivor.
Pensla skivorna med matolja och lägg dem på plåt med pakpapper.
2. Baka potatisskivorna i ugnen 20-30 minuter.
Känn efter med sticka att de är mjuka.
3. Väl någon av de goda toppingarna.
4. Fördela toppingen på potatisskivorna. Gratinera 5-10 minuter i mitten av ugnen.
Garnera enligt anvisningarna.
3 Toppingar.
1. Krabbtopping med dill & citron.
4 port
1 brk krabbkött. ca 170 gr.
1 pressad vitlöksklyfta.
½ dl finhackad dill.
rivet skal av en halv citron.
2 dl lagrad riven ost.
salt, peppar.
Garnering
Några kräftstjärtar, dill
Gör så här:
Häll av spadet från krabbköttet. Blanda köttet med resten av ingredienserna
Smaka av med salt och peppar.
2. Ädelost och valnötskräm
4 port
1 dl créme fraiche
100g ädelost
3 skivor formfranska
½ dl grovt hackade valnötter + några hela till garneringen.
Gör så här:
Mixa créme fraiche och ädelost slät, gärna med stavmixer.
kantskär och tärna brödet fint. Blanda i det och valnötterna i krämen.
3. Ost och skinkröra med pesto
4 port
2 msk pesto (basilika eller soltorkade tomater)
50 g finstrimmlad rökt skinka.
2 dl riven ost
1 msk klippt persilja
salt och peppar
2 coctailtomater och basilika till garnering
Gör så här:
Blanda pesto, skinka, ost och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela toppingen på potatisskivorna
Halvera tomaterna och stick ner en tomat i varje potatistopp.
Ett recept som hon hittat i någon tidning.
Det var skitgott!!
Ugnsbakade potatisskivor
4 port
4 bakpotatisar
1 msk matolja
ugn: 225º
Gör så här:
1. Skölj och skär potatisarna i ca 1½ cm tjocka skivor.
Pensla skivorna med matolja och lägg dem på plåt med pakpapper.
2. Baka potatisskivorna i ugnen 20-30 minuter.
Känn efter med sticka att de är mjuka.
3. Väl någon av de goda toppingarna.
4. Fördela toppingen på potatisskivorna. Gratinera 5-10 minuter i mitten av ugnen.
Garnera enligt anvisningarna.
3 Toppingar.
1. Krabbtopping med dill & citron.
4 port
1 brk krabbkött. ca 170 gr.
1 pressad vitlöksklyfta.
½ dl finhackad dill.
rivet skal av en halv citron.
2 dl lagrad riven ost.
salt, peppar.
Garnering
Några kräftstjärtar, dill
Gör så här:
Häll av spadet från krabbköttet. Blanda köttet med resten av ingredienserna
Smaka av med salt och peppar.
2. Ädelost och valnötskräm
4 port
1 dl créme fraiche
100g ädelost
3 skivor formfranska
½ dl grovt hackade valnötter + några hela till garneringen.
Gör så här:
Mixa créme fraiche och ädelost slät, gärna med stavmixer.
kantskär och tärna brödet fint. Blanda i det och valnötterna i krämen.
3. Ost och skinkröra med pesto
4 port
2 msk pesto (basilika eller soltorkade tomater)
50 g finstrimmlad rökt skinka.
2 dl riven ost
1 msk klippt persilja
salt och peppar
2 coctailtomater och basilika till garnering
Gör så här:
Blanda pesto, skinka, ost och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela toppingen på potatisskivorna
Halvera tomaterna och stick ner en tomat i varje potatistopp.
Kommentarer
Postat av: Anita
Låter jätte gott, måste jag prova! Gott till grillat i sommar.
Trackback