Kräftskiva
Jag har precis kokat ny lag till mina kinesiska
kräftor.
Nu får de ligga i den nya lagen och svalna tills vi ska äta dem ikväll.
Nu ska jag göra en västerbottenpaj som är jättegod
till kräftor.
Pajen gör att middagen blir lite mer matig än vad det skulle
ha blivit annars.
Jag har köpt gott bröd, jag ska göra en god sallad och till
sist ska jag göra en mumsig romsås som passar pra till pajen.
Jag blir redan hungrig.
MUMS!
VÄSTERBOTTENPAJ
Pajdeg:
Blanda 3 dl vetemjöl, 150 g margarin och 1-2 msk vatten och låt den ligga svalt ca 1 timme.
Klä en pajform med deg och förgrädda ca 5 minuter i 225 grader.
Fyllning:
Riv 400 g lagrad västerbottenost och lägg direkt i pajskalet. Det ska vara massor med ost!
Vispa 2 ägg och 3 dl grädde. Krydda lätt med salt och peppar. Slå äggstanningen över pajen och grädda ca 40 minuter.
Låt pajen vila minst 20-30 minuter innan du serverar.
Servering:
Servera pajen med hackad rödlök, rom och cremefraich.
Åh, vad gott, jag blir riktigt sugen på kräftor! Funderade faktiskt på att övertala min man och min bror (som jag ska spendera kvällen med) att äta kräftor... Hm, vi får se om de ger med sig :) Ha det gott!
Jag vill ha surströmming......sådeså!
Jag är hungrig nu...konstigt...
Jag fattar fortfarande inte! Kokar du kräftorna i 8 min eller kokar du lagen i 8 min och sen lägger i dom tinade kräftorna eller kan man lägga i dom frusna?