Pepparsoppa
Idag ska jag bjuda Perra och Fredrik på middag.
Jag ska göra Pepparsoppa.
Det är mammas gamla recept från 70-talet.
Jag har givetvis tappat bort receptet men jag kommer ihåg ungerfär hur man gör.
Man kokar 1 kyckling i vatten med salt, hela svartpepparkorn, lagerblad och en hackad lök.
När kycklingen är klar(ca 1 tim/kg) så låter man den svalna.
Sila buljongen och använd den som bas i soppan.
Dela kycklingen i små bitar.
Lägg i tomatpuré i buljongen.
Skär lök och morötter i skivor och låt koka i buljongen.
Krydda "spicy".
Använd inte så mycket peppar utan hotta upp soppan med tabasco, sambal oelek istället.
Salta eventuellt mer. Soppan skall vara HOT.
Lägg i gröna ärtor på slutet samt kycklingen.
Servera i vida soppskålar med ris till och ett gott bröd.
SMAKLIG MÅLTID!
Jag ska göra Pepparsoppa.
Det är mammas gamla recept från 70-talet.
Jag har givetvis tappat bort receptet men jag kommer ihåg ungerfär hur man gör.
Man kokar 1 kyckling i vatten med salt, hela svartpepparkorn, lagerblad och en hackad lök.
När kycklingen är klar(ca 1 tim/kg) så låter man den svalna.
Sila buljongen och använd den som bas i soppan.
Dela kycklingen i små bitar.
Lägg i tomatpuré i buljongen.
Skär lök och morötter i skivor och låt koka i buljongen.
Krydda "spicy".
Använd inte så mycket peppar utan hotta upp soppan med tabasco, sambal oelek istället.
Salta eventuellt mer. Soppan skall vara HOT.
Lägg i gröna ärtor på slutet samt kycklingen.
Servera i vida soppskålar med ris till och ett gott bröd.
SMAKLIG MÅLTID!
Kommentarer
Postat av: bea
haha, spännande
Postat av: Anita
Jag vet att den är jätte god! Bra att du kunde receptet den skall jag göra ti Trettonhelgen.
Postat av: frida
de lär jätte gott
Trackback