Baka??

Baka eller inte baka?
Det är frågan.
Jag gillar ju att baka, men jag gör det aldrig.
Jag tror att jag jämt tar mig vatten över huvudet.
När jag väl sätter igång med ett bak så måste jag alltid gör så mycket.
Jag kan inte bara baka 30 bullar, nä jag ska baka 300 bullar.
"När jag ändå håller på", tänker jag.
Men det slutar med att jag får stå och grädda i flera timmar i köket och jag blir skitless.
Så jag ska fösöka tänka om.
Man kan ju baka bara en liten burk med kakor, eller två plåtar med bullar.
Baka oftare istället.
Jag ska försöka med det.
Jag kanske ska ge mig till och baka redan idag??
Något mumsigt matbröd skulle inte vara så tokigt.
  
Leilas Filmjölkslimpa kanske?
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
  4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.


Kommentarer
Postat av: Anonym

När pojkarna var små bakade jag jämt, både fikabröd och matbröd - då när jag egentligen inte hade tid. Nu när grabbarna är stor och jag har all tid i världen så bakar jag aldrig. De e konstigt för jag gillar oxå att baka!

2009-08-23 @ 18:02:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0