Chokladkola
Ingredienser
ca 60 st
100 g smör2 dl Arla Köket vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 – 150 g mörk choklad
Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min. Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm. Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Dela chokladen i bitar och smält den i en skål i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen och lägg den på smörpapper. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.
Kommentarer
Postat av: Linda
Mmmm...mumsigt!
Hoppas att du mår bättre och att du kommer imorgon. KRAM
Postat av: Anita
Gott!
Trackback