God mat
I dag åt vi min gryta på viltskav som jag hittat på själv.
Det var MUMSIGT och det blev slickade fat.
Viltskavsgryta
2 pkt renskav eller viltskav.
3 små eller 2 stora morötter.
1 gul lök.
2 tsk örtkryddor.
½ dl soja.
3 msk Dijonsenap.
1½ dl vatten
2 dl créme Fraiche.
Salt & peppar.
Stek skaven och dela köttet.
Hacka löken och skiva morötterna och lägg det i grytan.
Lägg i resten av ingredienserna UTOM créme fraichen.
Häll på vatten och koka under lock ca 10 minuter.
Lägg i créme fraiche och värm upp.
( om man använder lätt créme fraiche så skär sig såsen om den får koka, p ga Dijonsenapen)
Ät med kokt potatis eller ris och sallad.
Det var MUMSIGT och det blev slickade fat.
Viltskavsgryta
2 pkt renskav eller viltskav.
3 små eller 2 stora morötter.
1 gul lök.
2 tsk örtkryddor.
½ dl soja.
3 msk Dijonsenap.
1½ dl vatten
2 dl créme Fraiche.
Salt & peppar.
Stek skaven och dela köttet.
Hacka löken och skiva morötterna och lägg det i grytan.
Lägg i resten av ingredienserna UTOM créme fraichen.
Häll på vatten och koka under lock ca 10 minuter.
Lägg i créme fraiche och värm upp.
( om man använder lätt créme fraiche så skär sig såsen om den får koka, p ga Dijonsenapen)
Ät med kokt potatis eller ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Jätte gott! Jag brukar lägga i syltlök och krossade enbär oxå! Mums!
Trackback