Rabarberkräm

Jag fick en påse rabarber av Heléne, så nu kokar
jag rabarberkräm.
Mumsigt va?
Tack Heléne!!

Rabarberkräm

500 gr rabarber ( ca 4-5 stjälkar)
4 dl vatten
1 dl strösocker
2½ msk potatismjöl.

Skölj och skala rabarbern.
Koka upp vatten och socker.
Lgg i rabarbern och koka den mjuk under lock.
Späd potatismjölet med lite kallt vatten.
Rör ner i kastrulle i en fin stråle.
låt koa upp och tag genast av kastrullen från plattan.
Häll upp kräme i en skål och strö över socker så att det inte blir skinn.
Ät med kall mjölk.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag älskar Rabarberkräm! :O)

2009-06-02 @ 21:42:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0