Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping


20 st

Ugnstemperatur 225º


Ingredienser

finns som ekologisk vara 100 g smör eller margarin

2,5 dl brun farin eller råsocker
finns som ekologisk vara 2 ägg

1,5 dl gräddfil eller filmjölk
finns som ekologisk vara 3 dl vetemjöl
finns som ekologisk vara 1 msk kanel, mald

1 tsk kryddnejlikor, malda
finns som ekologisk vara 1 tsk ingefära, mald

1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Ädelosttopping:

finns som ekologisk vara 140 g ädelost, t ex Kvibille
finns som ekologisk vara 1 dl crème fraiche eller gräddfil

Garnering:


ca 1 dl valnötter eller andra nötter, hela eller grovhackade
finns som ekologisk vara ev. lingon

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

Tillagning

Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.

Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.

Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera. Servera som tilltugg till glögg.


Kommentarer
Postat av: Linda

Mmmmm...dessa måste jag baka.

Skönt med ledighet :o)

2009-10-30 @ 08:28:04
URL: http://www.livetmedilona.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0