Scones
I eftermiddag så skall vi dricka glögg och käka scones med min nykokta marmelad på. Det har jag bestämt!
KLASSISKA SCONES
Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 3 dl mjölk
- 100 gram smör
- 7-8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
Vi hann inte med några scones i dag, det får bli söndagsfika i morgon.
Vi brukar köra scones på söndagseftermiddaen - det är myspys!