Lakritskola
Julens godaste godis har jag kokat ikväll :)
Lakritskola
1 dl lakritskarameller t ex Turkisk peppar
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 msk kakao
1 dl sirap
2 tsk smör
200 gr mörk choklad
havssalt
1. Klä en form 2o*20 cm med bakplåtspapper.
2. Krossa karamellerna i en mortel.
3. Blanda grädde, socker, kakao, sirap och karamellkrosset i en vid gryta.
4. Koka upp under omrörning. Koka sedan kraftigt utan lock tills kolan klarar kulprovet (ca 15 min)
5. Rör i smöret och häll sedan smeten i formen. Ställ kallt och låt stelna.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Det skall helst bara skilja 10 grader mellan kola och choklad.
7. Skär eller klipp kolan i mindre bitar och doppa i chokladen och lägg på bakplåtspapper eller galler.
8. Strö över lite flingsalt på varje kola innan chokladen stelnat.
Lakritskola
1 dl lakritskarameller t ex Turkisk peppar
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 msk kakao
1 dl sirap
2 tsk smör
200 gr mörk choklad
havssalt
1. Klä en form 2o*20 cm med bakplåtspapper.
2. Krossa karamellerna i en mortel.
3. Blanda grädde, socker, kakao, sirap och karamellkrosset i en vid gryta.
4. Koka upp under omrörning. Koka sedan kraftigt utan lock tills kolan klarar kulprovet (ca 15 min)
5. Rör i smöret och häll sedan smeten i formen. Ställ kallt och låt stelna.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Det skall helst bara skilja 10 grader mellan kola och choklad.
7. Skär eller klipp kolan i mindre bitar och doppa i chokladen och lägg på bakplåtspapper eller galler.
8. Strö över lite flingsalt på varje kola innan chokladen stelnat.
Kommentarer
Postat av: Anita
Låter VANSINNIGT Gott! :O)
Trackback